fbpx

Descoperă Insula zeiței Afrodita, Cipru!

Durata

8 zile

Plecare

Amânat

Preț

€890

euro
persoană

Alte informații

  • Transport: Avion
  • Plecare din Timișoara

Highlights

Artă și cultură

Ciprul se mândrește cu destinații istorice, mitice și culturale - aici vizitatorii se pot bucura de diverse situri arheologice sau se pot destinde pentru alte activități în aer liber, inclusiv festivalurile anuale, drumeții, cu o bogăție incredibilă de floră și faună unică de admirat sau sporturi nautice.

Mâncare și băutură

Mezedes (meze) este cea mai vestită mâncare din insulă. Pot fi din peşte sau carne şi conţin peste 20 de preparate, servite pe farfurii mici.

Must see

Paphos este singurul oraș din Cipru inclus în totalitate în Patrimoniul UNESCO, datorită numeroaselor vestigii descoperite aici.

Familie și distracție

Cele mai bune plaje din Cipru sunt situate în partea de nord-est a insulei, unde se află orașul stațiune Ayia Napa. Experții spun că nisipul de pe plajele de aici este mai bun decât pe insulele din Caraibe.

Ziua 1

Plecare din Timișoara spre aeroportul din Budapesta, unde ne vom îmbarca în avion cu destinația Paphos. Sosire în Cipru, unde vom începe cu un tur de oraș în Paphos. 

Următoarea oprire va fi la Stânca Afroditei, locul unde Zeița Iubirii și Frumuseții s-a născut din spuma mării. Timp liber pentru fotografii. Ne vom îndrepta către Ayia Napa ( aproximativ 1h și 30 minute ), perla insulei Cipru. Ayia Napa din limba greacă ar însemna în limba romana ’’Pădurea Sfântă’’, dar totuși această denumire se spune ca ar veni de la Saint Panaya – ‘’Sfânta Fecioara Maria’’, mama lui Christos. Cazare la hotel 4* în zona Ayia Napa.

Ziua 2

Mic dejun la hotel. Timp liber pentru plajă sau plimbare.

ayia-napa-nissi-beach-820x390
famagusta

Ziua 3

După mic dejun,  puteți să profitați de zi pentru a face plajă sau cumpărături sau vă puteți aventura într-o excursie opțională la Famagusta.

Ziua 4

Mic dejun la hotel. Timp liber pentru plajă sau plimbare.

86725103_128206395375534_2442028931746889728_o

Ziua 5

După mic dejun, vom face check out de la hotel și vom avea excursie în Larnaca și Nicosia.

Descoperă singura capitală europeană divizată, o incursiune unică în teritoriul unde tradiția orientală se întâlnește cu lumea greacă. Prima oprire va fi la biserica Sf. Lazar din Larnaca, aici aflându-se moaștele Sfântului și mormântul unde acesta a fost îngropat a doua oară după ce a fost înviat de Iisus Hristos. Drumul ne va conduce în Nicosia, singurul oraș divizat, capitală atât pentru partea greacă cât și pentru partea turcă a acestui oraș. Vom trece pe lângă Monumentul Libertății, Palatul Arhiepiscopal și fortificațiile venețiene. Urmează o plimbare în celebrul cartier din centrul orașului, numit “ Laiki Yitonia “, despre care se spune că este paradisul cumpărăturilor – o zonă pietonală restaurată, cu foarte multe clădiri vechi ce redau un aer boem, plină cu magazine pentru toate gusturile. Vom face un popas în piața Elefteria unde veți avea timp liber pentru a vă plimba sau pentru a face cumpărături. Opțional în Nicosia se poate trece așa numita “Linie verde”, diviziunea politică între Cipru și partea turcă, iar individual puteți alege să vizitați catedrala Sf. Sofia, transformată astăzi în moschee, sau renumitul Buyuk Han.

După excursie, ne îndreptăm spre Limassol unde vom avea cazare la un hotel de 3* din Limassol.

Ziua 6

 După mic dejun, puteți vizita, opțional, Satul Omodos și Mânăstirea Kykkos.

Ziua 7

 Mic dejun la hotel. Timp liber pentru plajă sau plimbare.

Ziua 8

După mic dejun, facem check out și transfer către aeroport Paphos ( aproximativ 40 minute ).  Ne îndreptăm spre România.

Incluse în pachet

-bilet de avion, taxe de aeroport, bagaj de mână, bagaj de cală de 20 kg;

– transfer din Timișoara la aeroport Budapesta și retur;

– 7 nopți de cazare cu mic dejun – (4 nopți în hotel 4* în Protaras – Hotel Leonardo Crystal Cave Adults Only sau similar și 3 nopți Limassol în hotel 3*+  Kapetanios Odysseia 3* sau similar);

– transfer aeroport – hotel – aeroport;

– excursiile locale cu ghid vorbitor de limba română;

– intrările la toate obiectivele menționate în program;

– asistență turistică în limba română pe toata perioada sejurului;

– însoțitor din partea agenției.

Nu sunt incluse în pachet

  • Mesele de prânz și cină;
  • Asigurarea medicală și storno;
  • Supliment single 210 EUR;
  • Cheltuielile personale;
  • Excursia opțională „Perla ascunsă în nisip: Famagusta” – (60 euro/persoană);
  • Excursia opțională „Tradiții Cipriote: Satul Omodos și Mănăstirea Kykkos” – ( 55 euro/persoană).

Tariful este valabil pentru grup de minim 20 de persoane. În cazul în care vor fi mai puţini participanţi, tariful se recalculează.

Intrarea în Cipru este permisă pe baza paşaportului sau a cărţii de identitate în curs de valabilitate. Aceeaşi regulă se aplică și în cazul călătoriei în partea de nord a insulei, zonă care nu se află sub jurisdicția autorităților de la Nicosia.

Condiții de rezervare:  300 EUR/persoană la rezervare, diferența cu 30 zile înainte de plecare.

Perla ascunsă în nisip: Famagusta

Descoperă celebrul “Oraș Fantoma“, o incursiune unică în teritoriul unde tradiția orientală se întâlnește cu lumea greacă, perla litoralului cipriot până în anul 1974.

După formalitățile de la graniță, prima oprire va fi la Mânăstirea Sf. Barnaba, fondatorul Bisericii în Cipru și poate cel mai iubit sfânt local. Servește un fresh de portocale și observă diferențele dintre cele două părți.

Urmează centrul vechi al orașului Famagusta, plin de monumente gotice și venețiene. Admiră Catedrala Sf. Nicolae, poate cel mai important monument de arhitectură gotică al insulei, astăzi moschee, fortificațiile lui Leonardo da Vinci și celebrul turn al lui Othello. Timp liber pentru plimbare, mici cumpărături sau pentru a servi prânzul la unul dintre restaurantele locale.

Te vom duce să vezi și orașul închis de soldații turci, prins în capcana timpului încă din 1974. Aici erau cele mai frumoase plaje, cele mai bune hoteluri ale insulei, dar acum peisajul este dezolant.

Pășește pe nisipul fin și auriu al plajei și încearcă marea turcoaz cu valuri line.

* turiștii trebuie să dețină pașaportul / buletinul în ziua excursiei, costume de baie și prosoape. Retur la hotel.

Plecare: Din recepția hotelului

Durata excursiei:
1 zi

Tarif:

60 Euro

Tradiții Cipriote: Satul Omodos și Mănăstirea Kykkos

Poți vedea într-o singură zi ceea ce alți turiști văd într-o săptămână! O experiență de neuitat în care vei descoperi Munții Troodos, inima verde a Ciprului, sate tradiționale și locuri sfinte. Prima oprire va fi într-unul dintre cele mai frumoase sate de pe insulă, Omodos, renumit pentru arhitectura locală și colecția de vinuri. Omodos este un sat pitoresc cu case de piatră, străduțe pietruite pline cu flori, oameni foarte primitori. De-a lungul anilor și-a păstrat identitatea și obiceiurile. Aici vom degusta unul dintre vinurile tradiționale din Cipru, “Comandaria” și țuica locală, așa numita “Zivania” și vom vizita împreună Mânăstirea Sfintei Cruci ( un fragment din sfoara cu care Iisus Hristos a fost legat la mâini în timpul crucificării și moaștele Sf. Filip ).

Următoarea oprire va fi la Kykkos, cea mai mare și totodată cea mai importantă și bogată mănăstire din Cipru (mozaicuri aurite, icoane antice, relicve religioase adecvate), total diferită de toate mânăstirile văzute până acum. Aici ne vom ruga la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului cu pruncul Iisus, capodopera pictată de către Apostolul Luca și binecuvântată de Fecioara Maria.

Plecare: Din recepția hotelului

Durata excursiei:
1 zi

Tarif:

55 Euro

Distribuie

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Tipareste

Israel

Cucerește deșertul fără nisip

7

zile

Amânat

Prețuri de la:

1,065

Israel

Aventuri culinare – degustă Orientul la pas

5

zile

Anulat

Prețuri de la:

835

Israel

O călătorie în timp

12

zile

Suspendat

Prețuri de la:

1,640

Israel

Israel – tărâmul celor 1000 de lumi

9

zile

Amânat

Prețuri de la:

1,320

Israel

Navigând pe 4 mări

8

zile

Amânat

Prețuri de la:

1,450

Israel, Tel Aviv & Ierusalim

1 weekend – 2 lumi

4

zile

Suspendat

Prețuri de la:

613

Dubai

Descoperă Dubai de 1 mai!

5

zile

Anulat

Prețuri de la:

810

Cappadocia & Antalya

Cappadocia, tărâm de basm

8

zile

Amânat

Prețuri de la:

880

Cipru

Descoperă Insula zeiței Afrodita – Cipru

8

zile

Amânat

Prețuri de la:

890

Emiratele Arabe Unite & Oman

Călătorie în Emiratele Arabe Unite și Oman

9

zile

Amânat

Prețuri de la:

1,280

Previous
Next

Descoperă Insula zeiței Afrodita – Cipru

office@travel2live.ro

sau completați formularul alăturat

Newsletter